Som gent de profit

SOM GENT DE PROFIT

CAMPANYA CONTRA EL MALBARATAMENT ALIMENTARI A SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

Ha acabat la campanya contra el malbaratament alimentari a Santa Margarida i els Monjos. Moltes gràcies per l'acollida i no deixeu de ser Gent de Profit!


Del 16 de febrer al 20 de març de 2016Aquesta campanya té per objectiu conscienciar la població contra el malbaratament alimentari i fer èmfasi sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen, tant a casa com fora d’aquesta. També es volen promoure hàbits de consum responsables a la llar, restaurants o escoles, entre altres.

Durant cinc setmanes es repartiran fulletons amb consells de reutilització alimentària per les llars i establiments del municipi, es faran promocions de carrer, tallers i xerrades i accions de conscienciació als bars i restaurants.

Per al públic en general la campanya ha previst dos tallers formatius gratuïts que es duran a  terme al Molí del Foix. 


Taller de conserves amb excedents de fruita i verdura
DATA: Dijous 25 de febrer
HORA: de 18 a 20h
LLOC: Molí del Foix
Compartirem  receptes i consells per aprofitar els excedents de fruita i verdura que podem tenir a casa o com aprofitar al màxim la fruita madura que ens queda oblidada a la fruitera. Aprendrem diverses tècniques per a conservar aliments com la congelació, el bany maria, conserva en sal, en oli, al natural... A part de treure’n major profit dels aliments descobrirem com podem ser més creatius a la cuina! 
Taller gratuït i impartit per Isi Torres. Per a més informació i inscripcions 93 8186928 o molidelfoix@smmonjos.cat


Taller "Cuina d'aprofitament de temporada"

DATA: Dijous 10 de març
HORA: de 18 a 20h
LLOC: Molí del Foix
Tant la manca de temps, com el temps de crisi actual, obliguen a replantejar-nos la manera de cuinar. La Irene ens ensenyarà com treure el màxim partit dels aliments de temporada, així com a aprofitar parts dels aliments que s’acostumen a llençar, i a fer un ús creatiu de les sobres que tinguem.

Taller gratuït i impartit per Irene Gelpí, autora de diversos llibres ("Guía práctica de Salud y Nutrición, el camino de la vida", "La cuina vegetariana fàcil", "La cuina àrab", "A la cuina tot s'aprofita", "Les millors receptes de la cuina vegetariana" i "Estalvia, és gratis!"). Resident a l’Alt Penedès, ha impartit nombrosos tallers i xerrades parlant dels temes sobre els quals escriu.
Per a més informació i inscripcions 93 8186928 o molidelfoix@smmonjos.cat

Els diumenges 21 de febrer, 6 i 20 de març d'11 a 13h trobareu una dinamització de la campanya al mercat setmanal.
Una part important de la campanya es durà a terme també en els bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre el reaprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de promoure bones pràctiques de reaprofitament.

LLISTAT DE BARS I RESTAURANTS ADHERITS A LA CAMPANYA

També pots participar en la recollida d'idees i propostes de reaprofitament d'aliments, a través de les bústies i butlletes col·locades als equipaments municipals o a través de l'adreça molidelfoix@smmonjos.cat

Entraràs al sorteig de tres àpats per a 2 persones, en algun dels establiments adherits a la campanya!
El sorteig es realitzarà el 30 de març durant el matí.